Estimering af flydende madspild (ELF-Waste)

Estimering af flydende madspild (ELF-Waste)

Hvilken type madspild ender i køkkenvasken, og hvordan kan man måle mængden af flydende madspild, der ender i køkkenvasken? Det er spørgsmål som disse ELF-Waste projektet forsøger at svare på.
Studier viser, at omkring en tredjedel af den mad, der produceres, ender som madspild. I Danmark har vi i dag 42 kg undgåeligt madspild om året – per person. FN’s verdensmål peger på, at den globale mængde madspild per capita skal halveres inden 2030. Og det er kun det madspild, som vi kender til; nemlig dét madspild, der ender i skraldespanden. Trods mange studier om madspild, findes der i dag ikke en metode til at måle hvor meget - og hvilken type madspild, der ender i køkkenvasken. Det vil ELF-Waste projektet forsøge at rette op på.

Projektet føres i samarbejde mellem Econet og Institut for Vand og Miljøteknologi på DTU.
Econet er en uafhængig konsulentvirksomhed, der i mere end 25 år har rådgivet om miljø, affald og ressourcer. Econet arbejder for mindre og renere affald fra husholdninger, erhverv og genbrugspladser.